Interessante feiten over studeren in het buitenland

 In Japan is het academisch jaar opgedeeld in termen en begint het begin april. Na het eerste trimester, dat rond 20 juli afloopt, gaan kinderen op zomervakantie. Van 1 september tot eind december vindt het tweede trimester plaats, van januari tot maart - het derde. De overdracht van de ene klas naar de andere vindt plaats tijdens een korte (1 week) voorjaarsvakantie.


Lange tijd werd het beroep van leraar op school (ze worden "sensei" genoemd) in Japan als puur mannelijk beschouwd. Tot nu toe zijn meer dan de helft van de Japanse leraren mannen.


Veel Japanse scholen hebben geen kantines. Daarom lunchen kinderen midden in de klas.


In Tsjechië hebben schoolkinderen alleen in de winter en zomer vakantie. Zomervakantie duurt slechts 2 maanden.


Op Tsjechische scholen wordt het volgende kennisbeoordelingssysteem gebruikt: kinderen krijgen cijfers van 1 tot 5. Bovendien wordt ‘één’ als het beste en ‘vijf’ als het slechtste beschouwd.


Bijna elke leraar op een Tsjechische school geeft les in verschillende disciplines. Een en dezelfde leraar kan bijvoorbeeld wiskunde en lichamelijke opvoeding geven, een andere - scheikunde, zang en de Tsjechische taal ...


Finse leraren roepen nooit een student op om te antwoorden als hij zelf niet zo'n verlangen uitdrukt. Pronk met de tekortkomingen van de ene leerling in het bijzijn van anderen is hier niet acceptabel.


Op Finse scholen werken 2 leraren in een klas: een leraar en zijn assistent.



https://pbase.com/marthasimons/
https://pbase.com/alexwriter
https://pbase.com/alexwriter/essay_writing_service
https://pbase.com/marthasimons2
https://pbase.com/marthasimons2/stem
https://pbase.com/nicbrown
https://pbase.com/nicbrown/stem_help
https://medium.com/@alexwriter2003/stem-help-9d902a8fe550
https://medium.com/@alexwriter2003/programmable-world-2a5536e8a844
https://medium.com/@alexwriter2003/industrial-engineering-c748c17f0156

Op een Finse school gaan leerlingen tijdens de pauze na elke les naar buiten, ongeacht het seizoen.

In de bovenbouw van Cubaanse scholen wordt onderwijs gecombineerd met werk, wordt er intensief beroepsbegeleiding voor kinderen gegeven. Leerlingen van stadsscholen gaan 5-7 weken per jaar naar landbouw.

De directeur van een Zweedse school heeft het recht om een ​​bekwame leerling, met toestemming van zijn ouders, gedurende het schooljaar over te dragen naar de volgende klas.

Een koppelingssessie op Chinese universiteiten duurt 40 minuten.

Wintervakanties op scholen in China duren van eind december tot begin februari. Op dit moment viert het land het Chinese Nieuwjaar.

Schoolbezoek is verplicht voor Ierse kinderen van 6 tot 15 jaar oud. Maar voor studenten is het bijwonen van lessen gratis.

Op Noorse scholen is er een strikte leeftijdsgroep van leerlingen. Basisschoolleerlingen, 14-jarigen en 18-jarigen studeren niet in hetzelfde gebouw.

Tot het 8e leerjaar op scholen in Noorwegen is er geen concept van "leerjaar".

Aan Griekse universiteiten krijgen studenten zoveel voordelen dat velen van hen hun studie tot wel 30 jaar uitstellen. Er is absoluut gratis lesgeld, gratis medische zorg en maaltijden in studentenkantines, kortingen op reizen en nog veel meer.

Duitse studenten genieten van kortingen bij musea, theaters en sportclubs. Een studentenkaart in Berlijn is ook een reiskaart. In München hebben studenten recht op 25% korting op het openbaar vervoer, en degenen die buiten de stad wonen, betalen 75% minder.

Er is een traditie in Duitsland: op de eerste schooldag presenteren ouders hun eerste klassers een Schultüte, een kegel van gekleurd papier gevuld met snoep.

In Amerika kunnen ouders worden gearresteerd omdat hun kinderen niet naar school gaan.

Vanaf de basisschool zijn veel lessen op Amerikaanse scholen praktisch gericht, kinderen worden voorbereid op de keuze van een toekomstig beroep. Ouders van leerlingen komen naar de lessen en vertellen de klas over hun beroep.

De gebruikelijke klasgrootte op de openbare scholen van Amerika is 35-40 personen.

Veel beroemde Amerikanen, waaronder Arnold Schwarzenegger, Richard Gere, Tom Hanks en Walt Disney, begonnen hun postsecundaire opleiding in professionele tweejarige "gemeenschapsscholen".

Op veel Amerikaanse en Europese basisscholen is er naast de lunchpauze een pauze waarin de kinderen melk drinken (Milk Break).


Популярні дописи з цього блогу

9 Best Essay Writing Services